Sörmland

Fyra misstänkta för mordbränder

0:37 min

Fyra personer har anhållits misstänkta för att ligga bakom ett flertal bränder i Södertälje, Järna och i Sörmland den senaste tiden. Bland annat branden i bygdegården i Björkvik utanför Katrineholm häromdagen. Det säger spaningsledaren, Anders Göransson vid Södertäljepolisen.

De misstänkta är mellan 20 occh 50 år och är från de trakter där bränderna skett.

Spaningsledaren, Anders Göransson vid Södertäljepolisen säger att de på sannolika skäl är misstänkta för mordbrand och i vissa fall grov skadegörelse genom brand.

– De misstänkta har gjort vissa medgivanden.

Spaningsledaren Anders Göransson säger att polisen har gjort vissa framsteg i utredningen den senaste tiden och att det finns ett samband mellan bränderna.

– I dagsläget rör det sig om fyra-fem bränder, men vi tror att det är fler i Sörmland och Södertälje. Jag vill inte gå in på vilka bränder. Vi tror att antalet kommer att stiga.

Polisen vill inte gå in på motivet.

– Det är klart att vi kommit fram till någonting där, men det vill jag inte gå in på nu. Det är förundersökningssekretess.

Rubriceringar som grov mordbrand och mordbrand förekommer i utredningen, säger kammaåklagare Ola Björstrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista