Flen

"Det har blivit lågt i tak i Sverigedemokraterna"

1:25 min

Yttrandefriheten inom SD har försvunnit, det tycker Sverigedemokraternas ordförande i Flen, Bengt Nilsson, som har uteslutits ur partiet.

– Jag tycker det är dåligt och att taket har blivit väldigt lågt, man får inte säga vissa saker det är väldigt känsligt. Så kommenterar Bengt Nilsson att han idag fick besked att han är utesluten ur Sverigedemokraterna.

Orsaken till uteslutningsbeslutet är bland annat att Nilsson trots tillsägelser inte tagit till sig partiets etiska riktlinjer för sociala medier, det skriver partiet i ett pressmeddelande.

Du har skrivit på facebook att "gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen" och enligt Expo ska du ha påstått att de som förespråkar mångkultur försvarar massvåldtäkter. Blir du förvånad att det blir repressalier när du skriver såna saker?

– Ja, i och med att de klipper ut vissa saker ur en debatt på över 700 inlägg taget ur sitt sammanhang. Vi diskuterade massvåldtäkten nere i Mariannelund, den i Rissne och den i Sundbyberg som företräddes av invandrare då och så klipper man ut då en bit ur ett inlägg, därför blir jag förvånad.

Enligt pressekreteraren Erik Merin så ska du ha fått möjlighet att ge din sy på saken.

- Jag fick ett brev för länge sedan där det stod att jag skulle ge min syn. Men jag har blivit rekommenderad att inte ge den utan att bara förklara att jag hade bett om ursäkt för de dumheter ag hade skrivit. Sen fick jag ett brev igår att jag var utesluten.

– Så ingen har ringt upp mig. Femton års jobb och ingen har ens ringt upp och frågat mig hur det ligger till och varför.

Tycker du att det du gör och det du står för är förenligt med in bild av Sverigedemokraterna?

– Absolut!

Vad är det som är mest upprörande i den här saken då?

– Att de inte ens kan höra av sig och diskutera utan bara brevledes utesluta mig.

Orsaken till uteslutningsbeslutet är bland annat att Nilsson trots tillsägelser inte tagit till sig partiets etiska riktlinjer för sociala medier. Han har vid upprepade tillfällen förolämpat såväl politiska motståndare som privatpersoner.

Bengt Nilsson skrev till exempel på Facebook att "Gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen". Bengt Nilsson har själv hävdat att det han skrivit är taget ur sitt sammanhang.