Nyköping

Stort intresse för teknik- och naturvetenskapsprogrammen

Tre gånger så många blev preliminärt antagna till Naturvetenskapsprogrammet i höst som gick det i höstas. "Marknadsföringsinsatser har fått upp intresset" det säger Susanna Mörner på Nyköpings kommun.

120 nior i Nyköping är preliminärt antagna till kommunala gymnasieskolans naturvetenskapsprogram. Det är tre gånger så många som antogs slutgiltigt till programmet i höstas (43).

Teknikprogrammet fördubblades också jämfört med hösten 2012.

- Det har varit en nedåtgående trend för teknik och naturvetenskap i många år men marknadsföringsinsatser har fått upp intresset, det säger Susanna Mörner, kommunikatör på Nyköpins kommun.

För vissa friskolor var intresset klent i den preliminära antagningen. På Framtidsgymnasiet fylldes 29 procent av platserna.

Däremot fylldes alla platser på Nyköpings Enskilda Gymnasium och där noterades kommunens högsta snittbetyg med ett medelmeritvärde på naturprogrammet på 279,7 poäng.

Den slutgiltiga antagningen blir klar i juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".