Magnus Johansson (MP), ordförande i Stadsbyggnadsnämnden.
Eskilstuna

Fortsatt stöd efter samtal om flytande gränser

Kommunalrådet Magnus Johanssons (MP) uttalande ledde till krismöte i partiet. Han har i ett bandat samtal med en krögare i Eskilstuna sagt att lagen är flytande.

Magnus Johansson är ordförande i stadsbyggnadsnämnden och hanterar bland annat tillståndsärenden för krögare.

Igår åtalades krögaren och Eskilstunaprofilen Håkan Ringkvist och han misstänks bland annat för att ha sålt alkohol olovligt. Polisen beslagtog också alkohol i den restaurang han vill öppna i centrala Eskilstuna.

Det var efter den händelsen, som Ringkvist och Johansson stötte på varandra och diskuterade läget - ett samtal som Ringkvist bandade.

Ringkvist hävdade i samtalet att han följt de lagar som gäller och hade tillstånd för att servera alkohol till slutna sällskap.

Det var där Johansson sedan konstaterade att ”lagen är flytande”, något som fick partikamrater att reagera och ledningsgruppen sammankallades för krismöte igår kväll. Resultatet blev att partiledningen för Miljöpartiet i Eskilstuna tar avstånd från uttalandet och betonar att partiet anser att alla är lika inför lagen och att lagen inte är flytande oavsett syfte.

Ronny Ilhag är ordförande i Miljöpartiet Eskilstuna säger att den formuleringen som hörs på bandinspelningen inte är något partiet står bakom.

Flera krögare ska, enligt Eskilstuna-Kuriren idag, ha bandat både Magnus Johansson och socialdemokraten Jimmy Jansson för att få uttalanden, som skulle kunna användas emot dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista