Foto: Andreas Ericson/Sveriges Radio.
Strängnäs

Förtidsröstning inledd om skolorganisationen i Strängnäs

"Man ska se till barnets bästa"
2:16 min

Idag öppnar vallokalerna i Strängnäs för de som vill folkomrösta om kommunens nya skolorganisation. och när Sörmladsnytt var där på förmiddagen hade 24 personer valt att rösta.

Valdagen är på söndag, men redan nu kan strängnäsborna gå och förtidsrösta. Det finns tre alternativ, att inte ta ställning, att ha den nuvarande organisationen eller att återgå till det som var innan

En av dem som förtidsröstade idag är Britt Edbring. Hon är kritisk till den nya stadieindelningen.

– Jag tycker att man ska se till barnens bästa. Att de får gå nära hemma och att det inte är för stor åldersspridning för de små barnen är rädda för de stora, säger Britt Edbring.

Under hösten 2011 ville upprörda föräldrar ha en folkomröstning om omorganisationen av skolorna i Strängnäs som handlade om att göra om stadieindelningarna på grundskolorna. Efter namnisamlingar konstaterade kommunfullmäktige i Strängnäs i december samma år att kriterierna för en folkomröstning kring skolorganisationen var uppfyllda.

Lennart Edbring är kritisk till att det tagit så lång tid.

– Hela frågan är alltför utdragen, den skulle ha avgjorts tidigare, säger Lennart Edbring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".