Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio.

Namninsamling för Gnestapendeln

Även regionaltågen kan minskas i Gnesta
2:25 min

En namninsamling har startats för att få behålla Gnestapendeln och just nu har ungefär 1500 personer skrivit under. De är emot ett av Trafikverkets tänkbara förslag - att pendeln ska vända i Järna.

Sörmlandsnytt kunde i onsdags avslöja att Gnestapendeln mot Södertälje är i fara när Trafikverket diskuterar vilka tåg som ska få plats på spåren mellan Stockholm och Göteborg.

Inititivtagare till namninsamlingen för att förhindra att ett eventuellt förslag kan tänkas gå igenom är Linda Sjögren, tidigare Gnestabo, som ofta reser mellan Södertälje och Gnesta.

- Jag tror det skulle vara en katastrof för Mölnbo som ort och Gnesta som kommun, om pendeltågstrafiken försvann. Det är något som gör både Gnesta och Mölnbo ganska attraktivt, säger Linda Sjögren. Varenda människa som har ett intresse av att pendeltågen fortsätter att gå borde skriva på, jag hoppas att det får trafikverket att tänka till lite.  

Även antalet stopp för regionaltågen i Gnesta kan bli färre, enligt Kukkamaria Valtula Sjöberg, miljöpartist i Gnesta, något som också kommer att påverka regionaltågen till Flen och Katrineholm.

- Namninsamlingen är Gnestabornas reaktion på det här, säger hon. Det är ett sätt att påtala det orimliga i det här. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".