Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) på besök i Gnesta. Foto: Hampus Andersson/Sveriges Radio.
Gnesta

Inga besked från infrastrukturminister om Gnestapendeln

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd  var i Gnesta idag för att åka med Gnestapendeln och svara på frågor angående oron för pendelns framtid. Men hon hade  inga tydliga besked utan inväntar Trafikverkets förslag som kommer i slutet av augusti.

Också en socialdemokratisk riksdagsledamot från Sörmland skriver nu en interpellation till infrastrukturministern om Gnestapendeln.

Hans Ekström, som är ordförande för socialdemokraterna i Sörmland skriver i sin interpellation att Catharina Elmsäter Svärd som tidigare politiker i Södertälje borde vara fullt medveten om behovet av pendlingsmöjligheter och vilka konsekvenser det skulle få för arbetsmarknadsregionen om Gnestapendeln lades ner.

Formellt svar på i interpellationen lär inte komma förrän i augusti, efter det att Trafikverket lämnat sitt förslag till tågtrafiken för nästa år.

Och miljöpartiets Mats Pertoft‏ begär interpellationsdebatt i riksdagen om nedläggning av Gnestapendeln med infrastrukturministern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".