Hur många åker mellan Stockholm och Göteborg, det undrar Kukkamaria Valtola Sjöberg (MP) i Gnesta. Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio.
Gnesta

Många manifesterade för Gnestapendeln

"Jag skulle vilja se den beräkningen"
1:41 min

Ungefär femhundra personer samlades i Gnesta i går på en manifestation för att rädda Gnestapendeln. Bakom manifestationen står bland annat politiker från alla partier, föreningar och eldsjälar.

– Det är ett sätt för oss att samla oss och ta tillvara det engagemang som väckts i Gnesta, säger Kukkamaria Valtula Sjöberg Miljöpartist och vice ordförande i kommunstyrelsen  i Gnesta.

Trafikverket säger att åtta av tio stolar på Gnestapendeln står tomma, vad säger du om det?

– Dels så skulle jag vilja se den beräkningen, hur man har kommit fram till det. Tittar man på ett tåg som kommer till Gnesta en söndagmorgon så är det inte så många som åker då. Inte till Gnesta en vardagmorgon heller för den delen. Men i övrigt så är det 1300 personer som pendlar med Gnestapendeln varje dag. Det är det som är det väsentliga. Vi ifrågasätter också hur fulla de här tågen mellan stockholm och Göteborg skulle vara. Hur många är det som åker med dem idag?

Hela kommunstyrelsen i Gnesta kommer att åka till Stockholm för att träffa trafikutskottet på tisdag och lämna in de namninsamlingar som gjorts, tillsammans med de som startat namninsamlingarna. Det berättar  Kukkamaria Valtula Sjöberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".