Foto: Katarina Wahlström/Sveriges Radio.

Nyköpings kommunstyrelse röstade för exploatering av Åkroken

"Man kan inte bara bygga igen allting"
1:06 min

S, v, mp och fp röstade ja till planerna på bostäder, parkeringshus och torg i kvarteret Åkroken. Oppositionen ville att ärendet skulle utredas mer.

Igår beslutade kommunstyrelsen i Nyköping att börja exploateringen av Åkroken med att bygga det underjordiska garaget. Håkan Lundberg, en av de som skrivit på uppropet mot byggena i kvarteret är kritisk.

– Det är ju väldigt jobbigt för Nyköping för nu har man valt väg och valt att bygga igen ett område som är fantastiskt där man har möjlighet att skapa en stadspark och utgångspunkt för å-arrangemang. Nu har man valt att bygga parkeringsgarage i betong och bostäder.

Det var en majoritet i kommunstyrelsen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Folkpartiet som röstade för exploateringsförslaget. Det förvånar Håkan Lundberg att miljöpartister och folkpartister röstade för utbyggnaden.

– Vi förstår inte riktigt hur man tänker, hur Miljöpartiet och även Folkpartiet resonerar som går emot de sina när de röstar i kommunstyrelsen.

Men är det inte bra att få fram bostäder i ett attraktivt område?

– Det är det mest opassande område man kan tänka sig för bostäder. Man kan inte bara bygga igen allting för då blir det en oattraktiv stad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".