Många busslinjer påverkas om strejk bryter ut. Den 24 juni tas företaget Bergkvara Buss AB, som finns i bland annat Strängnäs, ut i strejken. Foto Staffan Almquist / SCANPIX
Sörmland

Bussföretag i Strängnäs kan dras in i strejken

Fackförbundet Kommunal sa igår nej till medlarnas bud för anställda inom trafikområdet. Den 19 juni bryter strejken ut. Om strejken fortsätter till 24 juni tas ett bussföretag i Strängnäs i en andra omgång. Idag utökade Kommunal också sitt strejkvarsel.

Medlarnas bud har accepterats av bussarbetsgivarna men alltså inte av Kommunal.

Om parterna inte kommer överens bryter den varslade strejken ut på flera orter natten till onsdag, däribland Södertälje.

Från och med 24 juni har Kommunal varslat om steg två i strejken som då skulle omfatta anställda på Bergkvarabuss i Strängnäs.

Fackförbundet Kommunal utökade idag sitt varsel inför den strejk som hotar i kollektivtrafiken.

För att sätta ännu större tryck på arbetsgivarna tar kommunal ut ytterligare 1400 anställda i strejk från 29 juni, främst inom beställningstrafiken och i Stockholmsområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".