Foto: Per Thyrén/SR.
Nyköping

Vårdplatser tog slut på lasarettet i Nyköping i helgen

"Brist på sjuksköterskor är ett dilemma"
1:05 min

Bristen på vårdplatser blev akut i helgen och ansvarig läkare kallade in lediga sjuksköterskor för att lösa situationen.

– Det är första delen i att man har i katastrof och krisberedskap för sjukhuset. Det säger Hans Svensson, chef för divisionen medicinsk service på landstinget.

Hur var läget under midsommarhelgen?

– Det var ett läge där vi hade brist på platser, är det väntade patienter på akutmottagningen. Det var inte så illa egenltigen. Man startade ett ordnat arbete för att få samlade resurser att jobba in för att kunna ta hand om detta.

Vi har rapporterat att ni behöver rekrytera mer personal och så får ni börja sommaren så här. Hur ser det ut inför resten av sommaren?

– Vi har ett dilemma som vi delar med resten av sjukvårdssverige att vi har brist på sjuksköterskor. Våra medborgares perspektiv när man jobbat hårt hela vintern och våren och så blir man dessutom inringd under sommaren. Vi får hantera det här vecka för vecka helt enkelt. Vi har strukturella möten varje dag så vi ser över vårdplatserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".