Adam Marttinen, Sverigedemokraterna. Foto: Foto: Sara Choghrich/Sveriges Radio.
Eskilstuna

Marttinen har tre uppdrag - tjänar 100 000 kronor i månaden

"Man får släppa det ena"
1:09 min

Adam Marttinen arbetar i Riksdagen, Eskilstuna kommun och landstinget samtidigt. Tjänar 170 procent av en normal riksdagsledamot.

– Jag tolkar det som att då har dom inte tillräckligt många personer att sätta in. Jag tycker inte att man ska upprätthålla två så ansvarsfulla positioner samtidigt.

Adam Marttinen är andre ersättare till alla Sverigedemokraternas 20 riksdagsledamöter och har sedan andra maj tjänstgört som ersättare för sjukskrivna Margareta Larsson.

Nu får han full ersättning för alla uppdrag och får strax under 100 000 kronor i lön vilket motsvarar 170 procent av ett normalt arvode för en riksdagsledamot, enligt tidningen Folket.

Marttinen säger till tidningen att det inte är han som bestämmer lönerna, och att det har gått bra att hinna arbetet i såväl riksdagen som landstinget och Eskilstuna kommun, men att det skulle vara svårt att hålla uppe kvaliteten på arbetet under en längre period.

Adam Marttinen förväntas fortsätta vara riksdagsledamot utöver sina andra politiska roller fram till och med den 25:e augusti.

I Eskilstuna kommun saknar Sverigedemokraterna ledamöter till sex av åtta mandat och har inga ersättare.

Adam Marttinen har avböjt att kommentera sina dubbla arvoden för P4 Sörmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".