Godståg spårade ur i Flen

Ett lok till ett godståg spårade ur på stationsområdet i Flen sent i går kväll och brakade in i ett elskåp. Lokföraren chockades men var fysiskt oskadd, enligt polisen i Sörmland. Godståget blockerade ett spår, men andra tåg kunde ta sig förbi olycksplatsen med reducerad hastighet, enligt polisen och Trafikverket.

 Det är oklart när loket kan bärgas.

– Det sker förmodligen inte under natten, säger Monica Näslund på Trafikverkets pressjour till TT tidigt på onsdagen.

Hon kan inte ge besked om hur morgontrafiken påverkas av händelsen, men uteslöt inte att det kan uppstå förseningar.

Orsaken till olyckan som inträffade vid 23-tiden är inte känd.

Senare gav Trafikverket besked om att tåget kom från Eskilstuna och var på väg till Trelleborg när urspårningen i Flen skedde.

Det ska ha funnits farligt gods ombord på ett utav vagnarna men inget ska ha läckt ut. Det var endast loket som spårade medan vagnar var kvar på spåret. Tågtrafiken genom Flen kom igång igen vid 23.30-tiden men med reducerad hastighet.

– Det är dubbelspår i Flen och eventuellt kommer de kunna köra förbi men är det riktigt illa så kommer de inte kunna ta sig förbi, sa Monica Näslund, kommunikatör på Trafikverket till Ekot.

Men passagerartågen lyckades ta sig förbi olyckan genom det andra spåret. Nu förtgår trafiken men med mycket låg hastighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".