Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.

Allt fler köper rut-tjänster i Sörmland

Det fortsätter att bli fler som gör skatteavdrag för rut- och rottjänster. Hittills i år har Skatteverket betalat ut närmare 188 miljoner kronor i skattereduktionen i Sörmland.

Det är framför allt rut-tjänsterna som ökar. Antalet som köpte rut-tjänster ökade med 11 procent mot första halvåret förra året. Fler företag i branshen i hela landet, inte bara i stprstäderna, tror Skatteverket är orsaken till det.

Det är tjänster med rut-avdrag om står för den största ökningen, medan rot ligger på en mer stabil nivå med en mindre ökning, skriver Skatteverket.
Under första halvåret 2013 utförde 1 484 företag rotarbeten åt 13 528 köpare i Södermanlands län. När det gäller rut utförde 393 företag tjänster åt 9 455 köpare.

Den genomnittliga skattereduktionen i Sörmland är 3 058 kronor per köpare.

Totalt betalade Skatteverket ut 8,1 miljarder kronor i skattereduktion i hela landet under första halvåret 2013. Det är cirka 300 miljoner kronor mer än motsvarande period förra året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".