Greger Tidlund, landstingsråd för socialdemokraterna och Magnus Leivik, moderaternas oppositionsråd debatterar landstingets information i P4 Sörmlands studio. Foto: Andreas Hedfors, Sveriges Radio

Är informationen från Landstinget politisk? Debatt mellan M och S

Debatt: Ursprungsmärkning eller politiska budskap?
7:18 min

Moderaterna anklagar den majoriteten i landstinget för att ha tagit kontroll över informationsavdelningen, men Socialdemokraterna tycker inte det är konstigt. I programmet moderaten Magnus Leivik med socialdemokraten Greger Tidlund.

Enligt en undersökning från Moderaterna lägger Socialdemokraterna ofta in politiska kommentarer när verksamheten informerar om nyheter i vården. Det skall, enligt moderaterna ske oftare i Sörmland än i andra landsting.

Men Socialdemokraterna tycker inte det är konstigt att en politiker står som kontaktperson i samband med informationen, eller gör ett uttalande i pressmeddelandet. Hör Magnus Leivik från Moderaterna debattera med socialdemokraten Greger Tidlund.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".