Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari
Eskilstuna

Outokumpus svar till politikerna: vill träffas i oktober

"Arbete med infrastruktur kan vara argument"
0:42 min

Krisen i stålindustrin kan göra att stålföretaget Outokumpu, med verksamhet i Torshälla, effektiviserar sin kallvalsningsproduktion. Efter politikernas brev till företaget vill nu svenska chefen träffa dem.

Jimmy Jansson, kommunsstyrelsens ordförande i Eskilstuna skrev i juni tillsammans med andra kommunföreträdare brev till Outokumpus koncernchef Mika Seitovirta.

Inte förrän media rapporterade att företaget inte besvarat inviten kom ett brev tillbaka. Ett brev hade skrivits, men av misstag inte skickats iväg.

Svaret går ut på att stålföretaget just nu utvärderar sin verksamhet inom kallavalsning och att det kan leda till neddragningar, men några sådana är inte klara i nuläget.

Därför vill Jarmo Tonteri, bolagets svenska chef, träffa kommunföreträdarna när företagets utredning kommit längre, i oktober.

Det är oron för att stålföretagets förluster ska leda till nedskärningar, till exempelvis i Torshälla, som gör att kommunerna vill träffa företagets ledning. Jimmy Jansson har flera argument om varför verksamheten i Torshälla borde vara kvar.

– Bland annat för att den är konkurrenskraftig, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".