NYKÖPING

Gripna misstänkta för människosmuggling

Tre personer som var på väg från Skavsta flygplats i en bil greps under torsdageftermiddagen. Två av dem misstänks för människosmuggling och den tredje för att ha använt någon annans id-handlingar för att ta sig in i Sverige.

En man och en kvinna misstänks för människosmuggling av den tredje personen, en man, som befann sig i bilen. Han är i sin tur misstänkt för brukande av falsk urkund. Enligt polisen hade han inga id-handlingar och misstänks han ha använt någon annans handlingar för att ta sig in i Sverige.

Huruvida de två som misstänks för människosmuggling är svenska medborgare eller inte, vad som ledde fram till gripandet eller om det kan komma att bli fler gripanden, vill inte polisen uttala sig om.

– Vi kan inte lämna mer information nu, eftersom det pågår en förundersökning, säger Dennis Ejdvinsson, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".