1 av 2
Foto:Pontus Lundahl/Scanpix
2 av 2
Rolf Brunell, Guifs ordförande Foto: Fredrik Blomberg/sveriges Radio.

Guif hos Kronofogden igen

"Ekonomin är prioitet ett"
0:56 min

Handbollsklubben Guif har återigen hamnat hos Kronofogden för obetalda skulder.

Klubben har missat att betala sina räkningar,  som nu alltså återigen hamnat hos Kronofogden. Men den här gången finns det pengar att betala med, säger ordföranden.

– Bedömningen i våras var att vi skulle klara likviditeten - att vi inte skulle hamna i situationen att leverantörerna inte får betalt, säger Guifs ordförande Rolf Brunell.

P4 Sörmland rapporterade senast i våras om att hanbollsklubben Guif dragit på sig en skatteskuld och att de  även hade dragit på sig två ärenden hos Kronofogden.
Då sade ordförande Rolf Brunell att problemen var lösta - att klubben visst var i behov av penga,r men inte alls på ruinens brant som några år tidigare.

Nu är det alltså dags igen med tre skulder till tre olika företag Kronofogden. Det handlar om knappt 60.000 kronor till en bank, ett hyrbilsföretag och en teleoperatör.

Rolf Brunell medger att det har varit brister i hanteringen av ekonomin, men han hoppas att man nu ska få bukt med de sena betalningarna.

– För mig som ny ordförande och den nya styrelsen gäller det nu att staga upp ekonomin så att vi inte hamnar i sådana här situationer, säger Rolf Brunell.
-- Det är prioritet ett nu.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".