Håkan Andersson. Foto: Jonas Carnesten/Sveriges Radio.
fotboll

Bissarnas succétränare fortsätter

1:31 min

Det har gått riktigt bra för Nyköpings BIS den senaste tiden. Och tränaren Håkan Vargen Andersson bekräftar nu själv att han stannar kvar i två år till.

Bissarna har på mindre än två år avancerat från divison två till division ett. Nu lagom till sommarupphehållet ligger fotbollslaget på kvalplats till Superettan.

Tränaren Håkan Vargen Andersson bekräftar själv att han stannar kvar i två år till.

– Mitt kontrakt går ut den sista oktober och klubben har gjort förfrågningar, jag accepterar det och tror att jag fortfarande kan utveckla laget.

Men Håkan Vargen Andersson vill inte ta åt sig hela äran för Bissarnas framgång.

– Nu går det bra och då är man upphöjd till skyarna. Går det illa är det tränaren som får ta sitt ansvar då också, säger han.

Orsakerna till framgången beror på laget och alla runt omkring, menar han.

– Det är naturligtvis klubbens professionella inställning till det här, och framför allt spelarnas otroliga inställning, och alla andra som är runt laget, assisterande tränare och materialförvaltare, säger Håkan Vargen Andersson.

Nu ska du på semester, hur mycket tänker du på fotboll då?

– Jag har ett antal böcker med mig. Det gäller att utveckla det vi håller på med hela tiden. Jag försöker hela tiden titta framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista