Hästtransport eller koja? Den lilla krumeluren på vagnens sida är det kinesiska tecknet för häst, i övrigt är det inte mycket som påminner om en hästtransport. Bilden, som är hämtad ur anmälan, är tagen av Stadsbyggnadsförvaltningen i Eskilstuna.
eskilstuna

Gammal hästtransport uppställd i skogen

Länsstyrelsen har gjort en anmälan om misstänkt miljöbrott i Vilstas naturreservat i Eskilstuna. Det handlar om nedskräpning och olovlig bebyggelse i form av en slags hästtransport av mycket gammalt snitt.

Länsstyrelsen skriver "hästtransport" inom citationstecken i anmälan, men den gamla vagnen liknar mest en träbarack för tillfälligt boende. Ingen vet vem den tillhör.

Vagnen upptäcktes i maj av Eskilstunas kommunbiolog en bit från Lilla Nyby gård. Länsstyrelsen har nu lämnat in en åtalsanmälan till Riksenheten för miljömål, gällande misstänkt brott mot områdesskydd och nedskräpning. Länsstyrelsen menar att baracken antingen ställts upp för att användas i någon typ av verksamhet eller dumpats ute i skogen.

Länsstyrelsen vill också ha besked om ifall baracken ska forslas bort eller samlas in som bevismaterial av polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".