Foto: Lina Lundgren/Sveriges Radio

Hällbergabor fortfarande utan vatten

"Stora bitar av ledningen är borta"
1:51 min

Efter den stora vattenläckan i Eskilstuna i går, har de som bor i Hällberga strax utanför Eskilstuna, fortfarande inte har fått tillbaka vattnet i kranarna. Enligt Eskilstuna energi och miljö ska vattnet komma tillbaka dit under dagen.

Det var en huvudvattenledning som gick sönder i Vilsta i Eskilstuna tidigt i går morse och under dagen drabbades många hushåll, ett par äldreboenden, Mälarsjukhuset och Vilsta camping av dåligt vattentryck eller inget vatten alls.

--Vår högsta prioritet nu på förmiddagen är att få igång vattnet ordentligt i Hällberga och Viptorp, säger Jorma Seimilä på Eskilstuna Energi och Miljö.

Det ska man klara genom en del schaktarbeten på Sveavägen för att kunna göra förbikopplingar.

När vattnet kommer tillbaka kan det, enligt Jorma Seimilä på Eskilstuna energi och miljö, vara brunaktigt. Det är enligt honom inte farligt, men han rekommenderar ändå att man spolar vattnet till det blir klart igen.

Förhoppningen är att få fram vattnet till Hällberga under dagen idag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".