Tågresenärer har fått köpa biljetter direkt ombord på tåget. Foto: Katarina Wahlström/Sveriges Radio.
sörmland

SJ:s biljettbokning fortfarande nere

SJ:s system för biljettbokning ligger fortfarande nere och det är oklart när det kommer fungera igen. It-felet hittades hos leverantören vid 13-tiden men det tar tid att åtgärda.

– Vi har ingen prognos på när det ska vara löst, säger Elina Yli-Torvi vid SJ:s presstjänst.

Hos SJ går det sedan i förmiddags inteatt boka biljetter, varken via internet eller via biljettautomaterna vid stationerna.

Istället har resenärer fått köpa biljetter ombord på tåget, utan extra avgifter. De som redan köpt biljett har inte heller kunnat hämta ut dem i automaterna utan fått kliva ombord på tåget ändå.

Vid 15-tiden låg hela SJ:s hemsida nere och SJ hänvisade till Trafikverkets webbplats för information om tågtider. Hemsidan är nu åter i funktion, men det går fortfarande inte att boka biljetter.

Även Posten och SL har haft problem med sina datasystem, bland annat har det varit svårt att få ut paket hos postombuden.

It-leverantören Evry meddelade vid 13-tiden att felet hade hittats, och att flera webbar redan var uppe igen, men att det kunde ta ett tag innan alla datasystem startas upp igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".