katrineholm

Sandbäckenborna vill se ett slut på grävandet

1:12 min

Irritationen är stor i Sandbäcken i Katrineholm över allt grävande i området. Grävandet har pågått i tre-fyra år och sätter sina djupa spår i cykel- och gångbanor. Oron är stor att cyklande barn ska fara illa.

Arne Forsberg är en av dem som reagerat och ockcså agerat i ärendet. Han har varit i kontakt med olika förvaltningar inom kommunen, men hittills inte fått några konkreta svar.

– Vi är oroliga för att barn ska råka illa ut för dumma vuxnas arbete, säger Arne Forsberg.

Thomas Klippel är nytillträdd avdelninschef på teknik- och serviceförvaltningen och har fått ärendet i sitt knä. Han säger att det är tekniska verken, som gränder i området och det görs för att lägga ner högspännings- och fiberkabel.

– När de sedan  ger oss klartecken att de avslutat jobb så får vi uppdraget att återställa området, säger han.

Det är gången, men nu har det, enligt de boende i området pågått i fyra år.

– Det låter som orimligt lång tid, men vi kan ju ändå inte gå in och gräva igen om tekniska vekren inte är klara, säger Thomas Klippel.

– Det handlar här liksom så mycket annat om kommunikation och en dialog. Jag ska kontakta tekniska verken på måndag och höra när de räknar med att bli klara med kabelgrävandet, slutar Thomas Klippel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista