nyköping

Ännu en skogsbrand i Runtuna

För tredje gången började det idag brinna ute i naturen i närheten av Runtuna utanför Nyköping. Räddningstjänsten fick larm om en brand vid Kvedby gård vid 13:30-tiden. De som bor i området lyckades släcka branden själva, och tror att den kan ha varit anlagd.

50 kvadratmeter stod i lågor, men med hjälp av en traktor med vattentank och vattenslangar lyckades en grupp privatpersoner i området få stopp på elden.

– De fick stopp på den själva, det var bra, säger Stefan Karlsson vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Han säger att de som släckte elden misstänker att någon har tuttat på, eftersom det varit flera bränder i området. Räddningstjänsten gör samma bedömning.

– Vi har varit där förut precis bredvid och vi finner inte någon naturlig anledning till den här branden som var idag, säger han.

Polisen åkte på eftermiddagen ut till Kvedby gård för att titta närmare på brandplatsen.

Igår brann det också på två olika platser i Barva utanför Eskilstuna, den ena branden täckte ett område stort som en fotbollsplan. Där misstänkte polisen först att branden var anlagd, men förundersökningen lades sedan ner.

Det råder eldningsförbud i hela länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".