Linda Heed från Trosa räckte inte ända fram vid söndagens tävlingar på Sundbyholm. Foto: Hampus Andersson/Sveriges Radio.

Åttondeplats för Linda Heed

Linda Heed från Västerljung utanför Trosa kom på åttonde plats i dagens SM-tävlingar i hästhoppning på Sundbyholm i Ekilstuna.

Linda Heed var medaljtippad med bara en rivning i bagaget från tidigare omgångar. Hon låg på en tredjeplats inför finalen.

Hoppningen började lugnt och fint med hästen Bee Wonderful som gick helt felfritt ända fram till det nästsista hindret. Där blev det en rivning, och då var det kört. Sedan blev det ännu en rivning vid det sista hindret. Linda Heed slutade på totalt 12,82 fel och det gav en åttondeplats.

Vann gjorde Elin Jansson från Örebro med hästen Duchesse Van De Zuuthoeve. Hon gick finalen felfritt men hade med sig en rivning från tidigare omgångar och slutade på 4 fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista