Foto: Lina Lundgren/Sveriges Radio
Eskilstuna

Avigt läge gör vattenläckan i Eskilstuna svårlagad

Viptorp och Hällberga har trots omledning av vatten fortfarande dåligt tryck i ledningarna. Reparationen av läckan kan starta först idag eftersom det behövs 500 meter långa kablar för att få fram el till platsen för ledningsbrottet.

– Just nu håller vi på och kopplar fram el till skadestället så att vi kan börja pumpa dän vatten. Närmaste station låg 500-600 meter bort. Det är så långt bort att man får spänningsfall och man måste få fram kablar. Det är inget man har hemma på hyllan direkt, 500 meter långa elkablar, det säger Jorma Seimilä rörnätschef på Eskilstuna Energi & Miljö.

Läckan inträffade förra veckan och det är en huvudvattenledning i Vilsta som göra att det är lågt tryck i vattenledningarna i Viptorp och Hällberga.

– Vid vissa tider på dygnet när det är väldigt mycket förbrukning kan det gå ner lite grann. Framförallt morgon och kväll när folk spolar och använder mycket vatten.

Det råder bevattningsförbud på Söder, Skogsängen, Snopptorp, Viptorp, Tunafors, Lilla Nyby och Hällberga, enligt Eskilstuna Energi & miljö.

– Framåt eftermiddagen kommer vi förhoppningsvis komma igång med grävandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista