Foto: Jonas Carnesten/Sveriges Radio.
Eskilstuna

Hårda häckar får Amir Shaker att hålla igen på träning

1:07 min

"Minsta lilla misstag och jag får gå hem med ett nytt ärr på benet". Det säger Amir Shaker, rankad Sverige-tvåa på 110 meter häck, om att han inte får träna på klubbens bästa häckar.

– Vi tränar på rostiga häckar som har stått där i över tio år. Jag har ärr överallt på benen. Det räcker med ett jättelitet islag med knäet eller fotan så svullnar allting eller så är jag helt blodig. Men när man ber om nya häckar så säger de att de ska användas för tävling, men vi har inga tävlingar i Ekängen.

Men det finns bra häckar som du inte får använda?

– Det finns hur fina och fräscha häckar som helst.

Vad skulle det innebära för dig ifall du fick använda de bra häckarna?

– Man vågar ännu mer och kunna attackera den häcken. Istället för de här häckarna som jag är rädd för att attackera. Gör jag ett litet misstag så går jag hem med ett ärr i benet. Det har jag varit försiktig med hela sommaren i Ekängen. Det gör att jag är lite långsammare över häckarna på tävling också eftersom jag inte får till det på träningen. Jag vågar inte på träningen på grund av de häckarna vi har.

Peter Fröjdfeldt är arbetsledare på utomhusarenorna på fritidsförvaltningen i Eskilstuna.

- Det finns en överenskommelse mellan ansvarig vaktmästare på Ekängen och Shaker att de gamla häckarna ska fixas till. Överliggarna av trää ska bytas ut mot plast, säger han.

Det här har ännu inte blivit gjort, men ska nu ordnas så snabbt som möjligt och att det dröjt skylls på att det är semestertider. Nu ska ärendet prioriteras så det blir gjort så fort som möjligt.

- Men tävlingshäckarna är just tävlingshäckar och ska sparas till tävlingar, tillägger Peter Fröjdfeldt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista