flen

Svåra skador efter misstänkt våld mot sambo

En man i Malmköping åtalades idag för grov kvinnofridskränkning. Enligt åtalet har han sedan i vintras misshandlat sin sambo. När en granne slutligen ringde polisen i början av juli hade kvinnan fått en hjärnblödning.

Enligt åtalet, som lämnades in till Nyköpings tingsrätt idag, har mannen vid flera tillfällen det senaste halvåret knuffat, slagit och sparkat sin sambo. Han har också flera gånger tagit tag i hennes hår och dunkat hennes huvud i golvet.

Kvinnan själv har sagt till polisen att mannen brukade höja volymen på stereon när han var på väg att misshandla henne, för att grannarna inte skulle höra.

Kvällen den 5 juli kulminerade misshandeln, enligt det förundersökningsprotokoll som ligger till grund för åtalet.

En granne hörde då tumultet och ringde polisen, som tog sig till parets bostad i Malmköping och bröt sig in genom dörren. Polisen hittade kvinnan liggande i fosterställning på golvet, med hårtussar bortrivna från huvudet och blåmärken över hela kroppen.

Kvinnan fördes till sjukhus och blev inlagd eftersom läkarna konstaterade att hon hade fått en hjärnblödning. Dessutom hade hon mängder av blåmärken och svullnader på kroppen sedan tidigare, och kala fläckar på huvudet.

Misshandeln den 5 juli bedöms som så allvarlig att mannen inte bara åtalas för grov kvinnofridskränkning, utan också för grov misshandel. Han åtalas också för narkotikabrott eftersom han hade amfetamin i kroppen när han greps.

Mannen förnekar brotten. Han säger att han och sambon hade en bra relation och planerade att gifta sig den här sommaren.

Mannen har tidigare dömts för misshandel. År 2011 dömdes han till skyddstillsyn för misshandel och olaga hot mot sin dåvarande fru. Frun har sagt i förhör att hon skilde sig från honom på grund av misshandeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista