Eftermiddag

Hetaste festivalhelgen på hela året men räcker publiken?

Diskussion: Eskilstunafestivalen vs Nyköpings festdagar
6:47 min

Det hålls i helgen minst fyra festivaler runt om i Sörmland. Men hur bra är det att så många publika arrangemang sker samtidigt? Räcker publiken till i ett län som Sörmland? Det diskuterade ett par evenenamangsansvariga i programmet Eftermiddag.  

Samma helg hålls Eskilstunafestivalen, Nyköpings festdagar, Sandvikfest (i Björnlunda) och en mångkulturell festival i Katrineholm. Men varken Micke Lönngren, evenemangschef på Eskilstuna Marknadsföring AB, eller Torbjörn Dahlström, projektledare för Nyköpings festdagar, bedömer att det finns någon direkt konkurrenssituation.
– Det är bra att det händer mycket stora evenemang som medborgarna respektive stad kan vara stolta över, konstaterar Micke Lönngren. Torbjörn Dahlström håller med:
– Jag tror inte att det är någon nackdel och det kommer alltid att ske krockar. Och våra festdagar har alltid legat den här helgen, fast de förr hette Nyköpingskarnevalen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".