Åtal björkviksbrand
Sörmland

Åklagaren vill ha långa fängelsestraff för pyromanliga

Tio års fängelse yrkar åklagaren på för den 21-åring som var mest drivande i pyromandåden, bland annat då bygdegården i Björkvik brändes ner till grunden.

Långa fängelsestraff, det yrkade åklagaren på under gårdagens slutplädering i rättegången om vårens mordbränder - bland annat den då bygdegården i Björkvik brann ner till grunden. Det skriver Katrineholmskuriren

Åklagare Ola Björstrand vill att 21-åringen ska dömas till 10 års fängelse, 19-åringen, anser åklagaren är lika skyldig, men ska på grund av sin lägre ålder få 6,5 års fängelse. 50-åringen, pappan till 19-åringen, som skjutsat runt sin son och hans kompisar till brottsplatserna, vill åklagaren ska dömas till 5,5 års fängelse.

Åklagaren hävdar att bränderna varit planerade eftersom elden anlagts på platser där den lätt skulle sprida sig vidare och för att gärningsmännen köpt diesel i förväg.

De tilltalade erkänner att de anlagt bränder men de menar att de inte handlar om mordbrand utan grov skadegörelse. Detta enligt Katrineholmskuriren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista