Foto: Cirkus Wictoria
Eskilstuna

Cirkus Wictoria om affischeringsförbudet "Kommer inget folk kan vi inte betala våra artister"

1:15 min

Värmländska cirkusen Wictoria har föreställningar i Eskilstuna i helgen, men de får inte affischera på stan. Eskilstuna kommun hävdar att cirkusen misskött sig och flera gånger affischerat på ställen de inte får.

– Ja det vet jag inte. Det har vi inte fått något svar på, det säger Mårten Almgren om varför Cirkus Wictoria där han är PR-ansvarig inte får affischera i Eskilstuna inför helgens föreställningar.

Circus Wictoria är en liten aktör är mycket beroende av att affischerna kommer upp för att folk ska få reda på att de är i stan.

– Det blir ju inte bra. Kommer det inget folk har vi inte råd att betala våra artister och har vi inte råd att betala artisterna har vi inget program.

Men enligt Mats Hällnäs, chef på trafikavdelningen i kommunen vet de ansvariga på Crikus Wictoria mycket väl vad det handlar om

– Vad jag känner till om just den här cirkusen är det att de flera år på raken misskött sig. Man har inte följt de regler som vi har, exempelvis har man skyltat på ej tillåtna platser. Uppenbarligen har man inte lyssnat på det här utan då har vi sagt att det inte är lämpligt att de kommer tillbaka till oss om ni inte kan följa de regler som vi har i Eskilstuna.

Mats Hällnäs ser inget problem med att deras ansökan fått avslag utan motivation den här gången.

– Det behöver man inte ge. Vi hänvisar till tidigare samtal med den ansvariga handläggaren.

Enligt Mats Hällnäs handlar det inte om någon form av svartlistning från kommunens sida.

– De måste visa på att dom bättrat sig. Men de har inte skött sig tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista