d

"Odla ditt klasshat"

Revolutionära Fronten, RF, är en marginell militant vänstergrupp som bildades omkring 2003 som ett alternativ till mer kända AFA, antifascistisk aktion. RF arbetar med direkt aktion och opinionsbildning för en socialistisk samhällsordning. Några av parollerna lyder "Odla ditt klasshat" och "Bygg fler bostäder - annars tar vi dem ifrån er!"
Gruppen motiverar på hemsidan sitt politiska våld så här: "Allt vad vi antar är normalt idag, att alla får rösta, 8 timmars arbetsdag, sjukvård, barnomsorg, pensioner, a-kassa, kollektivtrafik, merparten som utgör "samhället" i stort. I princip allt detta har vunnits genom arbetarklassens kamp mot överklassen. En kamp som vi inte fört genom dialog och fred utan genom att ta till det enda som kan skrämma kapitalisterna och i slutändan motarbeta deras onödiga roll i samhället - direkt aktion, strejker, organisering och i många fall även mer militanta kampformer."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".