Parken zoo har tappat 35 procent av besökarna i juli jämfört med samma månad förra året. Foto: Parken zoo.
Eskilstuna

Värme och kalla fakta slår mot Parken Zoo

"Vi har fått mycket stryk i media"
0:51 min

Parken Zoo har tappat 40 000 besökare i juli jämfört med förra året. Det är 35 procent färre besökare. Enligt parkenledningen kan avslöjandet om brister i djurhållningen hösten 2012 vara en förklaring.

Irja Bäckström, vd för Parken Zoo, säger till P4 Sörmland att hela branschen har tappat besökare på grund av sol och bad, men att den här säsongen är den femte bästa i Parkens historia.

– Det beror på flera saker. För det första var det ett rekordår förra året. Då hade vi väldigt gynsamma förhållanden. Det här året kan vi konstatera flera orsaker, vädret, människor har valt sol och bad istället för att komma till parken. Vi kan se att Parkenbadet har varit fullsatt hela sommaren.

Enligt henne kan minskningen också bero på att besökare sviker efter avslöjandet i höstas om brister i djurhållningen.

– En annan sak är effekten av att vi fått mycket stryk i media. Det har människor  valt att fatta beslut utifrån. Vi hade beräknat t vi skulle tappa lite, men inte så mycket som det här, säger Irja Bäckström.

Sedan Parkens ledning byttes ut efter att TV4:s Kalla fakta avslöjat brister i djurhållningen så har det kommunala bolaget arbetat med att försöka återfå förtroendet och ser över sin verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".