Från och med måndag kommer det att kosta 800 kronor att parkera utan tillstånd på handikapplats i Oxelösund. Foto. Katarina Wahlström/Sveriges Radio.
Oxelösund

Kraftigt höjda p-avgifter i Oxelösund

Oxelösunds kommun har beslutat om att införa nya och högre parkeringsavgifter som träder i kraft från och med den 12 augusti. Det kommer exempelvis kosta 500 kronor mer om man ställer sig felaktigt på en handikapplats.

Idag får bilisterna betala 300 kronor i böter generellt, men på måndag kommer det att kosta 500 kronor mer om man parkerar utan tillstånd på handikapplats utan synligt eller giltigt parkeringstillstånd (800 kronor).

Det kommer kosta 100 kronor mer (400 kronor) om man parkerar i strid med lokala trafikföreskrifter eller generella trafikregler.

Avgiftshöjningen ska motverka felparkeringar och andra överträdelser och bidra till att bilister följer de regler som gäller.

Kommunen har bland annt haft stora problem med bilister som ställer sig på handikapplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista