Gyllene Tider från 25-årsturnén 2004. Foto: Stefan Lindblom/Scanpix
Eskilstuna

Konsertbesökare får gå till Gyllene tiderkonserten

De som ska till Sundbyholm utanför Eskilstuna på lördag för att se popgruppen Gyllene Tider får räkna med en promenad till slottet där gruppen spelar. Det meddelade kommunen idag.

Kommunen och arrangören har bestämt att det blir parkeringsstopp vid travbanan både för bilar och för de gratisbussar som man tidigare bestämt ska sättas in.

– Det finns liksom en väg, den här allén. Bussen skulle inte komma fram, säger Anna Bergfors-Fall på kommunens trafikavdelning.

Som P4 Sörmland rapporterade tidigare i somras så har kommunen och arrangören har kommit överens om att sätta in gratis bussar tur och retur från Sundbyholm i samband med konserten. Anledningen är att man vill slippa trafikkaos i samband med tidigare konserter i Sundbyholm, bland annat vid Kents konsert i juli förra året.

För de som tänker ta bilen får man parkera vid travbanan. Där kommer också bussarna släppa av och plocka upp besökarna i samband med konserten. Besökarna får alltså gå tio minuter fram till slottet på en speciell slinga.

- Det har vi gjort i samråd med arrangören, Sundbyholm och polisen vad man bedömde var framkomligt för bussen. Man vill ju inte att de ska stå stilla i köer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista