Vingåkersbo vill göra Vidåkersskolan till kulturcentrum

Ett medborgarförslag har kommit in om att göra skolan till ett kulturcentrum. Det skulle vara ett bra sätt att satsa på kulturen i Vingåker och också innebära sparade pengar.

Gör Vidåkerskolan i Vingåker till ett kulturcentrum, så lyder ett medborgarförslag som kommit in till Kommunfullmäktige i Vingåker.

Enligt personen som skrivit förslaget skulle det vara ett bra sätt att satsa på kulturen i Vingåker och att bättre utnyttja Vidåkerskolan, det skulle också innebära att sparade pengar, bland annat genom hyresbesparingar.

Kulturhuset skulle bli en mötesplats för alla invånare och man skulle kunna arrangera konstutställningar och ungdomsverksamhet där och det skulle också innebära att teatergrupper får tillgång till aulan, skriver förslagsställaren.

Nu ska förslaget tas upp av kommunstyrelsen på måndag och då föreslås att kommunen ska titta vidare på möjligheten att göra Vidåkerskolan till ett kulturcentrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista