Eskilstuna

Bröstcentrum förstärks

Bröstcentrum på Mälarsjukhuset i Eskilstuna förstärks med en bröstkirurg, något både sjukhuset och bröstcancerföreningen Aurora i Sörmland tror kan förbättra vården.

Det är en av läkarna från kvinnokliniken som kommer gå över till kirurgen. Han är både gynekolog och bröstkirurg och redan nu ett välkänt ansikte på bröstcentrum, där han varit delvis tidigare. Men efter en infasning under hösten kommer han finnas på heltid på kirurgen.

– Jag hoppas det ska bli mer stablitet och kontinuitet för patienterna. Att det finns en läkare som patienterna kan vända sig till innan eller efter sin operation, säger Ingegerd Ekström ordförande i bröstcancertföreninge Aurora Sörmland.

Sandra Stenroth, tillförordnad verksamhetschef på kirurgen håller med om att det här kommer förbättra kontinuiteten för patienterna eftersom den här läkaren alltid kommer vara på plats. Och även om de enligt henne har hunnit med alla inplanderade operationer så är det en välkommen förstärkning.

– Det är verkligen en förstärkning. Det blir en förbättring eftersom han är här hela tiden. Vi får mer luft i systemet, säger Sandra Stenroth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista