Sörmland

"Vi kan inte ta risken att dela med oss av bevismaterial"

P4 Sörmland har ställt en lång rad skriftliga frågor till Revolutionära Fronten. Vi har bland annat bett dem översända underlag för deras påståenden att samtliga måltavlor är aktiva vit-makt-aktivister. Här kommer deras svar.

Vi har bett det autonoma nätverket svara på huruvida nya trakasserier och brott i helgen i Lindesberg och Västerås är deras verk. Vidare har vi frågat hur det kommer sig att nätverkets aktivister använt ord som "fitta" och "hora". Vi har också bett nätverket förklara varför de vid flera tillfällen genomfört angrepp som kunnat orsaka eldsvåda i flerbostadshus eller drabbat anhöriga inklusive barn och äldre.

Under den 7 och 8 augusti svarar RF:s nationella talesperson:

"Vi har nu pratat ihop oss över landet och kommit fram till att vi just nu inte kan ta risken att dela med oss av det bevismaterial vi har mot (två av de angripna påstådda vit makt-aktivisterna))."

"Angående helgen är det inget som vi just nu kommer gå ut och ta på oss iaf, verkar fortfarande finnas en del oklarheter kring vad som hänt.

Angående det sexistiska ordvalet använder vi oss inte av ordet fitta så mycket vet jag. Angående sprayningen med nazihora resonerades det som så att hora inte nödvändigtvis måste vara ett sexistiskt skällsord när det inte riktas mot en tjej eller kvinna. Men det är normalt sett inte ett ord vi brukar använda och det har tagits upp för diskussion efteråt.

De "civila offren då", vi har aldrig utsatt någon icke inblandad för risk, vid några tillfällen har anhöriga som bott på samma adress som nazister råkat illa ut, men det är personer som har varit väl medvetna om riskerna. De gånger som polisen rubricerar som försök till mordbrand handlar antingen om medveten lögn eller inkompetens, de rökgranater och knallskott vi använder oss av har testats noga innan och medför inte brandrisk."

Utöver detta har inte RF:s nationelle talesperson velat svara på några frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".