Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.

Karsuddenrymling fortfarande på fri fot

Sörmlandspolisen har trappat ned sökandet efter den man som igår rymde från Karsudden. Utan bilder på mannen och med ett stort sökområde sätter polisen sin tilltro till allmänheten.

Den 54-årige man som igår förmiddag rymde från Karsuddens sjukhus är fortfarande på fri fot.

Mannen är efterlyst i hela landet och polisen i Sörmland har nu trappat ned sökandet. Det förklarar länsvakthavande befäl med att sökområdet nu är så stort att det inte spelar någon roll hur stora resurser de sätter in. Polisen hoppas att allmänheten ska uppmärksamma mannen som bör sticka ut.

Polisen har inga bilder på mannen, eftersom han varken har id-handlingar och Karsuddens sjukhus har inte heller någon bild på honom. Men enligt polisen bör inte det vara ett hinder i sökandet eftersom signalementet är så avvikande.

Polisen tror att mannen bör upptäckas snart, eftersom han inte har någon bostad eller adress och att han kommer behöva hitta någonstans att sova.

– Han bör upptäckas ganska snart, vi sätter lite vår tilltro till att folk uppmärksammar någon som har ett avvikande beteende, säger länsvakthavande befäl.

Mannen rymde vid elvatiden i fredags förmiddag genom att springa ifrån sin eskort i centrala Katrineholm, är fortfarande på fri fot. Enligt polisen är mannen mycket farlig, särskilst om han intr alkohol eller andra droger.

Den eftersökte rymlingen är 180 cm lång med kraftig kroppsbyggnad och mörkblont hår. Han var vid rymningen iklädd brun skinnjacka och svarta joggingbyxor och har ett djupt sår på höger arm. Polisen uppmanar den som gjort iakttagelser att ringa 112.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".