Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio.

Läsplattor till 250 barn i Trosa

Låg- och mellanstadieeleverna på Fornbyskolan i Trosa kommer från och med i höst delta i ett europeiskt it-projekt. De cirka 250 Trosa eleverna ska via läsplattor och en gemensam nätsida dela skolarbeten och annat som de skapar med elever i andra länder.

Enligt rektorn på Fornbyskolan, Marika Lindholm, är tanken med utbytet att barnen ska få internationella kontakter och att barn och lärare i de deltagande länderna ska arbeta med att gemensamt förverkliga sina egna idéer från ax till limpa.

Totalt tolv läsplattor kommer att köpas in och barnen kommer att jobba två och två med läsplattorna under perioder. För det har skolan fått EU-pengar.

– När man ser sina idéer bli verklighet, då växer man och lär sig saker och gör man det dessutom i nätverk så ger det både utökat tänkande och förmåga till kreativ problemlösning. Vem vet de kanske hittar vänner för livet, säger rektorn Marika Lindholm.

 – Vi tror att när andra får se vad du gjort så blir det verkligt och det tycker barnen är roligt. Då skapar vi ett lustfyllt lärande tillsammans med barnen, säger Marika Lindholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista