Bilvandalisering kopplas samman med extremvåld

Ytterligare en attack, som polisen sätter samman med det senaste halvårets våldsvåg från vänsteraktivister mot vitmaktrörelsen i Mälardalen, har inträffat. Under natten mellan fredag och lördag vandaliserades en bil som tillhörde en 21-åring i Eskilstuna. Det skedde i samband med att han och hans flickvän satt i bilen.

Polisen uppger för P4 Sörmland att ett sms som skickades till 21-åringen i samband med vandaliseringen ska ha undertecknats av Revolutionära fronten.

21-åringen uppger för polisen att han och hans flickvän genom sms ska ha lockats att åka till en restaurang för att plocka upp någon som 21-åringen trodde var en bekant, men när de kom fram attackerades bilen de satt i av två maskerade personer som med tillhyggen slog sönder rutorna på bilen.

Ett sms, som skickades till 21-åringen efter attacken, ska ha undertecknats med Revolutionära fronten.

Enligt polisen ska 21-åringen vara bekant med en av de som tidigare vid flertalet tillfällen drabbats av våld från vänsteraktivister, men både han och flickvännen säger att de inte själva har några kopplingar till vitmaktrörelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista