Nyköping

Mat på golfkrog "kan riskera hälsan"

Nyköpings kommuns livsmedelsinspektör har hittat så stora brister vid resturangen vid Jönåkers golfklubb att kommunen hotar med ett vite om man inte gör något åt problemen.

Inspektörerna slog ned på bristande rengöring och temperaturen.

Vid en inspektion var det plus 20 grader i kylen i kiosken där smörgåsar och mjölk förvarades. I en annan kyl var det plus fem och där förvarades nötfärs med en temperatur på sex grader. I färdig kyckling på en bänk var temperatur på 18 grader.

Livsmedelsinspektören konstaterar nu att de "avvikelser" som konstaterats kan innebära risk för människors hälsa.

Även Styrbjörns Restaurang i Nyköping måste bli bättre på att kyla ner sin mat, där hittade livsmedelsinspektören kalvfärs med en temperatur på 13 plusgrader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".