Kristjan Andrésson, tränare i Guif. Foto. Jonas Carnesten/Sveriges Radio
Handboll

Tuffa matcher väntar Guif i träningsturnéring

"Det kommer att bli två otroligt tuffa matcher"
1:20 min

Guifs herrlag i handbollens elitserie finns just nu i Ilsenburg i Tyskland för att delta i en högklassig försäsongsturnering, Ilsenburg cup.

Tre matcher ska spelas på två dagar. Idag möter Guif två tyska lag i bundesliga, Melsungen och Magdeburg.

– Det är nog det vassaste motståndet vi kommer att möta under säsongen i och med att vi inte kommer att spelas någon europacup utan bara har elitserien att fokusera på hemma i Sverige. Melsungen och Magdeburg är två väldigt bra lag och det kommer bli väldigt tuffa matcher. Det är träning att ta beslut mot motståndare som ska börja sin serie nästa vecka och som är otroligt fokuserade och är längre fram i handboll än vad vi är som lag, både fysiskt och erfarenhetsmässigt är de på en helt annan nivå, säger Kristján Andrésson, Guifs tränare.

Hur resonerar du kring ditt matchandet när det är en träningsturnéring?

– Jag kommer nog at använda 13-14 spelare. Jag kommer inte spela Fredrik Olsson. Han är fortfarande så pass ung rent fysiskt har han inte hunnit vänja sig vid den här typen av träning. Där kommer vi ta det väldigt lugnt, sakta men säkert. Sen beror det på hur det ser ut i matcherna, men vi spelar för att vinna.

Guif har varit på träningsläger i Manheim hela veckan. I helgen är laget i Ilsenburg för tre matcher. Nästa vecka möter laget Haukar från Island.

Den 23 september är det seriepremiär mot Redbergslid i Lisebergshallen i Göteborg.

Jarmo Mänty
Jarmo.manty@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".