1 av 2
Foto: AP Photo/Chris Carlson
2 av 2
Foto:Chris Carlson/Scanpix
Golf

Hole-in-one av Anna Nordqvist

"Det finns inte så mycket mer som slår det"
2:40 min

Anna Nordqkvist blev historisk vid Solheim-cup i golf i Colorado i USA igår. Hon gjorde det ingen annan gjort någonsin i tävlingen - hole in one. Europa leder mot USA med knappast möjliga marginal inför söndagens singelmatcher.

– Det finns inte så mycket som slår det, det är ofattbart, säger Anna Nordqkvist till Radiosporten.

Hennes järnsjua på det 17:e hålet innebar att Nordqvist och Caroline Hedwall vann foursomematchen mot Morgan Pressel och Jessica Korda, och förde upp Europalaget till en 6-3-ledning.

Anna Nordqvist var alldeles tagen direkt efteråt. Hon gick kramade om caddiesarna, lagkamrater och sin familj innan hon fick en Europa-flagga och gick fram till greenen för att hämta bollen.

Anna Nordqvist har ännu inte förstått vad hon gjort.

– Det känns lite overkligt. Rätt slag vid rätt tillfälle. Det här är min fjärde hole-in-one, den senaste var på Barsebäck när jag vara amatör, men inget som slår det här, sade hon till TT efter matchen.

Solheim Cup avslutas på söndagen med singelmatcherna, där det räcker för Europa att spela hem 3,5 poäng på de tolv matcherna för att behålla bucklan.

Caroline Hedwall får möta Michelle Wie medan Anna Nordqvist spelar mot Stacy Lewis.

Den som säkrade Europas ledning var Catriona Matthew som tillsammans med Caroline Masson vann de två sista hålen mot Brittany Lincicome och Lizette Salas. Det gjorde att de kom ikapp och delade matchen. Det innebar första poängvinsten för Matthew.

Europa hade ytterligare ett läge när Karine Icher och Azahara Munoz tog upp fyra håls underläge till lika inför sista hålet. Men där blev det närmast ett totalt haveri för det fransk-spanska paret med missat utslag, missat bunkerslag och dessutom dropp med plikt för ospelbar boll.

Förlorade gjorde också Suzann Pettersen och Beatriz Recari trots ledning mer än halva matchen. Amerikanska paret Lang och Wie vann med 2/1.

Gunnar Brink, Radiosporten/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".