1 av 2
Anna Nordqvist i Solheim cup. Foto: David Zalubowski/Scanpix
2 av 2
Anna Nordkvist. Foto: Chris Carlson/Scanpix
Golf

Sverige vann Solheim cup

Europa med bland andra Anna Nordqkvist från Torshälla, vann sensationellt över USA i Solheim-cup i Colorado – på amerikansk mark. Caroline Hedwall vann samtliga fem matcher och dessutom fick i den avgörande putten.

Europalaget gick ut med en fempoängsledning och behövde "bara" vinna fyra av tolv matcher för att vinna golftävlingen.

Men efter en stark start kom USA i gång, började rulla i puttar de missat hela veckan, och just när Europa skulle avgöra så kom ett åskoväderavbrott som gjorde upplösningen än dramatisk.

Men för att stoppa Caroline Hedwall behövs mer än så.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag skakar bara. Det här var mer än jag kunde drömma om, jag bara älskar att få vara på plats och kunna göra det här, sade hon efter ha gjort birdie på det sista hålet och säkrat segern.

Solheim Cup har varit en stor framgång för det unga Europalaget med sina sex nykomlingar. Caroline Hedwall har bevisat vilken fantastisk matchspel-golfare hon är med fem av fem poäng och Anna Nordqvist spelade in 2,5 poäng på sina fyra matcher och gjorde dessutom en hole-in-one - ett facit hon ska vara mer än nöjd med.

Nordqvist fick också inleda singelspelet med att dela matchen med Stacy Lewis tack vare en birdie på det 17:e hålet.

– De satsade alltid på mig först när jag spelade i landslaget och jag har slagit första teeslaget alla tre dagar nu. Det har varit en stor ära att få det förtroendet att gå ut först, och skönt att få sätta upp en halv poäng på tavlan. Och oj så skönt att vinna, jag har hela tiden trott på det här laget, sade Nordqvist efteråt.

Segern i Solheim Cup är Europalagets andra raka, men den första någonsin på bortaplan.

TT/P4 Sörmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista