Lotta Finstorp (M). Foto: Reino Helin/SR Sörmland.
Sörmland

Finstorp vill skona tågpendlare

Trafikverket bör, så långt det är möjligt, skona de sörmländska pendlingslägena morgon, eftermiddag och kväll när järnvägen ska underhållas och byggas ut framöver. Det skriver riksdagsledamoten från Flen, Lotta Finstorp, (M) till Trafikverkets generaldirektör, Gunnar Malm.

Finstorp vill att pendlarna i från länet ska skonas så långt det är möjligt och trots underhållet ha rimliga restider till jobb och studier i exempelvis Södertälje och Stockholm.

Det är samtidigt hennes parti och de andra i alliansen som beslutat att satsa på att rusta upp järnvägen och skriver samtidigt att det inte går att förbättra järnvägen utan trafikstörningar.

Lotta Finstorp är också orolig för att tågstoppen kommer att bli färre och restiderna längre i de planer som finns (Tågplan 2014) för den framtida tågtrafiken för de cirka 700 pendlarna på Sörmlandspilen.

"Sörmland har genomgått ett stålbad när många industriarbeten med mera försvunnit. Med länets utmärkta geografiska läge i Stockholm- Mälardalen har befolkningen och arbetsmarknadsregionen vuxit eftersom fler och fler pendlar över länsgränsen. De regionala pendlarna tillbringar mycket tid på tåget. Därför är varje minuts restid oerhört viktig. Låt våra pendlare kunna bo kvar här och ha rimliga restider till jobb och studier i Södertälje och Stockholm. Att pendla med bil är inget alternativ för de flesta. Det är dyrt, för långa restider och oacceptabelt ur miljösynpunkt", skriver hon i brevet tilol Trafikverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista