30 procent av tillfrågade i Sörmland tycker att det är svårt att byta vårcentral eftersom det saknas tillräckligt med information om andra vårdcentraler. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Sörmland

Svårt att välja vårdcentral

Det är svårt att som patient välja vårdcentral eftersom det saknas information om den medicinska kvaliteten. Det går därför inte att jämföra olika vårdcentraler. Den slutsatsen drar myndigheten Vårdanalys i en rapport.

I Sörmland är det 30 procent av de som har varit med i undersökningen som i mycket stor eller stor utsträckning anser att ett hinder för att byta vårdcentral är att de saknar tillräcklig information om andra vårdcentraler. I landet i genomsnitt var siffran 31 procent.

I Sörmland är det 20 procent av de som har varit med i undersökningen som i mycket stor eller stor utsträckning anser att ett hinder för att byta vårdcentral är att det inte finns någon annan vårdcentral i närheten att byta till, enligt Vårdanalys rapport om vårdvalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista