Allsvenska Häcken slog ut Bissarna

Björn Anklev: "Kul att vara tillbaka i Nyköping"
1:53 min

Allsvenska BK Häcken slog ut Nyköpings BIS ur svenska cupen genom att på Rosvalla i Nyköping vinna med 1-0 inför 824 åskådare. Martin Eriksson gjorde matchens enda mål strax före paus.

Med minsta möjliga marginal lyckades allsvenska BK Häcken besegra div.1 laget Nyköpings BIS med 1-0 detta i den 44:e matchminuten, det var Häckens Martin Eriksson som gjorde målet och det var en liten revansch för straffmissen i början av matchen, då sköt Martin i stolpen.
Bissarna bjöd dock upp till match, visserligen var de stundtals tillbaka pressade, men hemmalaget låg lågt i sitt försvarsspel och Bissarnas målvakt Anton Fagerström storspelade.
Det var bara hemmalagets spelvändningar som inte fungerade mot Häcken, annars kanske Nyköping hade kunnat kvittera och tvinga fram en förlängning.

Björn Anklev för dagen högeryttermittfälare i BK Häcken är född och uppvuxen i Nyköping och spelade i Bissarna för tio år sedan och han var imponerade av sina forna spelkamrater:

- Jag följer dom varje omgång och tycker de gör det fantastikt bra i div.1 norra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".