Foto: Vegard Grøtt/Scanpix.
Gnesta

Kommunen nobbar dyrt bud för ishallen i Gnesta

2:30 min

Kommunen backar från planerna och poltikerbesluet att köpa tillbaka ishallen från privata Gnesta Is & Event. Entreprenören vill ha tio miljoner. Och det är långt från de knappt två miljoner som kommunen tidigare sagt sig vara beredd betala.

För sex år sedan tyckte kommunen att ishallen var för dyr i drift och två år senare såldes den till privata Gnesta Is & Event.

Men sedan samarbetet mellan nya ägaren och ishockeyklubben knakat i fogarna beslutade kommunfullmäktige i somras att köpa tillbaka hallen för närmare två miljoner kronor.

– Det som vid försäljningen av ishallen 2009 kändes helt rätt har då visat sig när man kan vara efterklok att det blev ju inte så bra. Det har varit problem mellan den nya entreprenören och ishockeyklubben, säger kommunchefen Nils-Erik Selin.

Men nu har förhandlingarna om återköp strandat.

– Tyvärr så visar det sig att vi ligger långt ifrån varandra. Vi måste ju utgå från ett rimligt värde och vi har anlitat en professionell värderare som har konstaterat att ishallen kanske är värd något mellan 1,8 och 1,9 miljoner, säger han

Nuvarande ägarens krav betecknar han som helt orealistiska. I nuläget finns det därför inget att diskutera, menar han.

--Vi står så långt ifrån varandra.

Från kommunens sida hoppas man nu det går att bygga upp ett gott samarbete och att ägaren och ishockeyklubben får en bättre relation framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista