Dokumentärfilmen "Ingen riktig finne" har delvis spelats in i Eskilstuna med Eskilstunabor och har vunnit flera priser. Foto: "Ingen riktig finne"/ Folkets Bio
eftermiddag

Mångfaldigt prisbelönta "Ingen riktig finne" tillbaka i Eskilstuna

10 min

Dokumentären "Ingen riktig finne" om finskt blod i ett svenskt hjärta, spelades till stor del in i Eskilstuna och blev utsedd till nordens bästa dokumentärfilm i år. Regissören Mika Ronkainen och huvudrollsinnehavaren Kai Latvalehto deltar under onsdagskvällen vid en specialvisning på Lokomotivet med eftersnack. Försnacket tog vi i Eftermiddagsprogrammet!

En far och en son beger sig ut på en resa som utvecklas till en musikalisk färd in i känslor och minnen av den finska immigrationen till Sverige; historier om skam, brott, alkoholism och familjehemligheter.

Så beskriver Folkets bio dokumentärfilmen "Ingen riktig finne" som till stor del är inspelad i Eskilstuna och som hade biopremiär i våras. 

Filmen har utsetts till bästa nordiska dokumentär på Göteborg international Film Festival 2013 och kammade också hem tre priser på finska Tampere Film Festival i mars, däribland publikens pris.

I filmen medverkar flera personer från Eskilstuna och ikväll kommer den åter till stan när den visas på Lokomotivet under första dagen av Nordic Art Station, ett kulturvernissage om det nordiska vemodet. Filmen följs av eftersamtal med regissören Mika Ronkainen och huvudrollsinnehavaren Kai Latvalehto. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista